Bert Gevaert signeert

Bloedstollend Brugge

 
                 

17
dec

 

 Waar? De Reyghere boekhandel

 Wanneer? Zondag 17 december om 14u30

 

 

 
 
   
Bruggeling en classicus Bert Gevaert staat er niet enkel om gekend om als ridder in glimmend harnas de straten van Brugge veilig te houden. Naast zijn hobby als middeleeuws zwaardvechter, is hij de auteur van ‘Te wapen’ en ‘Een grote geschiedenis van kleine mensen’, rijk onderzochte werken die in de kast van de liefhebber van geschiedenisboeken niet mogen ontbreken.
 
In ‘Bloedstollend Brugge’ wentelt Gevaert zich in de lugubere kant van Brugge. Hij verzamelde duistere verhalen over marteling, hekserij, monsters en meer die zich in Brugge afspeelden
 
Bert Gevaert komt op zondag 17 december in onze boekhandel signeren vanaf 14u30.
 
 
 

 

 
                 

 

 

Bloedstollend Brugge
Bert Gevaert

 
 
   
Bij het horen van de woorden "bloed" en "Brugge" denken velen spontaan aan het Heilig Bloed dat al sinds de vroege middeleeuwen bewaard wordt in Brugge. Het is een van de oudste relieken in de stad en wordt dan ook vol trots, onder massale belangstelling, in de straten van Brugge meegetroond in de jaarlijkse Bloedprocessie. Weinigen zijn zich echter bewust van het schrille contrast tussen de openlijke pracht en praal van het tonen van het Heilig Bloed en het gutsende bloed dat in Brugge op het schavot, in duistere folterkamers, kabinetten van chirurgijnen of op straatstenen werd vergoten. Wrede moordenaars werden geradbraakt, zieke mensen ondergingen aderlatingen en onschuldige slachtoffers werden vermoord. Ook dat bloed vloeide rijkelijk in Brugge!
 

Al deze verhalen komen tot leven in Le Vieux Grognard, een legendarische Brugse antiekzaak aan het einde van de 19de eeuw. Akelige, bloederige, criminele, degoutante, eigenzinnige, fabelachtige, gruwelijke verhalen die zich ooit afspeelden in Brugge. Geschreven, verzameld maar niet verzonnen door Bert Gevaert. Geïllustreerd, verbeeld maar niet verbloemd door Ken Broeders.

 

Saga Uitgaven

September 2017

€ 24,95

Bestellen via e-mail

 

 

         

 

 

Het grote verhaal van kleine mensen
Bert Gevaert

 
 
   

Seneb, topambtenaar van de farao Atlas, gladiator in het Colosseum Turold, auteur van een ridderepos Zuster Margaretha van Castello, toonbeeld van devotie Jeffrey Hudson, kapitein van de Engelse cavalerie Joseph Boruw?aski, graaf en graag geziene gast aan adellijke hoven François de Cuvilliès, vader van de rococo Benjamin Lay, voorvechter van de rechten van slaven Jane Hill, zelfbewuste vrouw die Charles Dickens een lesje in fatsoen gaf Henri de Toulouse-Lautrec, kunstenaar van de Moulin Rouge Tom Thumb, wereldberoemde entertainer Perla Ovitz, slachtoffer van Mengele en overlevende van de Holocaust Peter Dinklage, alom gezien als de beste acteur van Game of Thrones William Boeva, populair stand-up comedian in Vlaanderen en Nederland Stuk voor stuk boeiende persoonlijkheden, met nog één gemeenschappelijk kenmerk... hun kleine gestalte. We noemen deze mensen ook wel eens 'dwergen', waarbij de grens tussen onze fascinatie en spot soms flinterdun is. Dit boek vertelt hun verhaal en put hierbij uit tal van bronnen, van oude schilderijen en beelden tot skeletten en gesprekken met hedendaagse dwergen. Net zoals in zijn vorige boek 'Te Wapen: Europa's vergeten krijgskunsten' wil classicus, stadsgids en leerkracht Bert Gevaert met dit boek een ander licht werpen op een onbekend en verkeerd begrepen aspect van onze geschiedenis.

 

Davidsfonds

Augustus 2017

€ 29,99

Meer informatie en bestellen

 

 

 

         

 

 

Te wapen!
Bert Gevaert

 
 
   

Te Wapen! neemt de Europese vechttechnieken van 1320 tot 1630 in het vizier en sabelt de vele foutieve opvattingen over de krijgskunsten van onze voorouders neer. De meeste mensen associëren krijgskunsten met oosterse gevechtssporten zoals karate, judo, kungfu... Toch bestudeerden ervaren vechtmeesters ook in Europa gedurende eeuwen het hanteren van wapens voor het man-tegen-mangevecht. Ze penden hun kennis neer in prachtig geïllustreerde manuscripten en vanaf het begin vanaf de 16de eeuw in gedrukte boeken. Te Wapen! bevat meer dan tweehonderd nooit eerder gepubliceerde afbeeldingen. Ontdek hoe kunstenaars zoals Michelangelo en Da Vinci gefascineerd waren door de kunsten van Mars, hoe priesters met zwaard en schild vochten binnen de kloostermuren, wat u best eet vooraleer u het strijdtoneel betreedt, welke vrouwen duelleerden in de Nieuwe Wereld, hoe wiskunde en geometrie de schermkunst lange tijd beheersten, wat de band is tussen tennis en zwaardvechten... en vele andere krijgskundige feiten waar u wellicht nooit eerder van gehoord hebt.

 

Davidsfonds

Maart 2016

€ 59,95

Meer informatie en bestellen