Stefan Hertmans signeert

De blinde stoker van de hamam van Fez

     
                 

16
dec

 

 Waar? De Reyghere boekhandel

 Wanneer? Zaterdag 16 december om 14u

 

 

 
 
   
Stefan Hertmans staat sinds zijn meesterlijke roman ‘Oorlog en terpentijn’ bovenaan het literair firmament in Vlaanderen. In 2017 leverde hij met ‘De bekeerlinge’ opnieuw een topper van formaat af. Het afgelopen jaar werd 'Oorlog en terpentijn' bovendien naar het Engels vertaald, wat hem liet doorstoten tot één van de tien beste boeken volgens de NY Times. Sinds kort is hij genomineerd voor de Dublin Literary Award, Ierlands voornaamste internationale literatuurprijs.
 
Voor de Dag van de Onafhankelijke Boekhandel in 2017 schreef Hertmans het geschenkboek
"De blinde stoker van de hamam van Fez".
Dit boek wordt in de Confituurboekhandels gratis aangeboden bij aankoop van boeken vanaf €17,50.
 
Om deze dag samen met ons in de bloemetjes te zetten komt Hertmans signeren op
zaterdag 16 december vanaf 14u.
 
 
 

 

 
                 

 

 

De blinde stoker van de hamam van Fez
Stefan Hertmans

 
 
   

 

De blinde stoker van de hamam van Fez is een tintelende vertelling over de erotiek van de verbeelding. In deze kleine parabel neemt Stefan Hertmans de lezer mee naar Marokko, waar hij in het badhuis van Fez de blinde vuurstoker bezoekt. 
 
‘De blik die de vuurstoker mij bijbracht is die van een oeroude revelatie, een moment van mystiek inzicht, een verlaten van de zichtbare wereld om die van binnenuit terug te vinden.’
 

Confituur

December 2017

 

Dit boek krijgt u vanaf 12 december 2017 gratis bij aankoop van €17,50 boeken.

Zolang de voorraad strekt!

 

 

 

 

         

 

 

De bekeerlinge
Stefan Hertmans

 
 
   

In een klein dorp in de Provence wordt sinds mensenheugenis over een pogrom en een verborgen schat gesproken. Eind negentiende eeuw vindt men in een synagoge in Caïro een hoeveelheid opzienbarende joodse documenten. Stefan Hertmans ontdekt de sporen van een voorname christelijke jonkvrouw uit de elfde eeuw, die haar leven vergooide uit liefde voor een joodse jongen. Hij gaat letterlijk achter deze vrouw aan, die samen met haar verboden liefde op de vlucht slaat en een duizelingwekkende tocht aflegt, opgejaagd door alles en iedereen.

 
Stefan Hertmans baseerde zich voor De bekeerlinge op historische bronnen. Dat brengt hem in een chaotische wereld van passie, haat, liefde en dood, en voert hem uiteindelijk van Caïro terug naar het kleine Provençaalse dorp, waar hij sinds decennia thuis is.

 

De Bezige Bij

Oktober 2016

€ 19,99

Meer informatie en bestellen

 

 

         

 

 

Antigone in Molenbeek - theater
Stefan Hertmans

 
 
   
Antigone in Molenbeek is het prangende relaas van een jonge vrouw die op zoek gaat naar haar dode broer. Zij wil niets liever dan hem kunnen begraven, maar dat blijkt onmogelijk.
 
Verwijzend naar de bekende tragedie van Sophocles schreef Stefan Hertmans een uiterst actuele, beklemmende en poëtische tekst over medeleven met iemand die helemaal alleen is komen te staan: de zus van een zelfmoordterrorist.

 

De Bezige Bij

September 2017

€ 7,99

Meer informatie en bestellen

 

 

         

 

 

Oorlog en terpentijn
Stefan Hertmans

 
 
   

 

Vlak voor zijn dood in de jaren tachtig van de vorige eeuw gaf de grootvader van Stefan Hertmans zijn kleinzoon een paar volgeschreven oude cahiers. Jarenlang durfde Hertmans de schriften niet te openen – tot hij het wél deed en onvermoede geheimen vond. Het leven van zijn grootvader bleek getekend door zijn armoedige kinderjaren in het Gent van voor 1900, door gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog en door een jonggestorven grote liefde. In zijn verdere leven zette hij zijn verdriet om in stille schilderkunst. Stefan Hertmans’ jarenlange fascinatie voor zijn grootvaders leven bracht hem uiteindelijk tot het schrijven van deze aangrijpende roman.

 

De Bezige Bij

December 2017

€ 15,00

Meer informatie en bestellen

 

 

         

 

 

Een beeld van jou - gedichten over de liefde
Stefan Hertmans

 
 
   

De gedichten van Stefan Hertmans zijn doordrongen van een vitale melancholie. Met de jaren is zijn werk intiemer geworden. Speciaal voor de Poëzieweek maakte Hertmans naast het Poëzieweekgeschenk een keuze uit zijn liefdesgedichten. Je vindt er ‘verwensingen’ en ‘bezoekingen’, maar ook talrijke erotische aanrakingen, warme kaneelvingers en koele oestervingers; er is sprake van verlangen en warmte, maar ook van eenzaamheid en afscheid. Er zijn ‘warme klauwen’ en scherven, maar ook hagedissen die neus aan neus slapen. Een heel leven van liefde en passie ligt er beeldend in vervat.

 

De Bezige Bij

Januari 2016

€ 16,50

Meer informatie en bestellen

 

 

         

 

 

De mobilisatie van Arcadia - essays
Stefan Hertmans

 
 
   

`We kunnen er niet onderuit: we beleven emotionele tijden. Waar men ook kijkt, commotie is de norm, intensiteit de vorm. Zo begint het nieuwe boek met essays van Stefan Hertmans, waarin hij ons verlangen naar een arcadisch bestaan fileert. Waarom moeten we alles wat we van waarde achten seksualiteit, identiteit, kunst en literatuur, sociaal engagement onophoudelijk opfokken voor het grote doel? Kunnen we de dingen niet meer in hun waarde laten zonder ze uit te kauwen? Wellicht hebben we zo n intens gevoel van verlies, omdat we voortdurend een fictieve persoonlijkheid najagen. Het is niet verwonderlijk dat Hertmans in dit boek uitgebreid aandacht besteedt aan kritische schrijvers als Michel Houellebecq, Søren Kierkegaard en W.G. Sebald, over wie hij met grote instemming schrijft.

 

De Bezige Bij

Oktober 2011

€ 23,90

Meer informatie en bestellen