Marcel Möring

Geliefd auteur op bezoek tijdens dag van de onafhankelijke boekhandel

     
                 

12
dec

 

 Waar? De Reyghere salon

 Wanneer? Dinsdag 12 december om 20u

 Inkom? €8,- inclusief glaasje bubbels of fruitsap

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 
   
Geen betere dag om onze favoriete auteurs uit te nodigen dan 12 december. Sinds 2012 vieren we op die datum de dag van de onafhankelijke boekhandel met onze collega's van Confituur.
 
Voor de gelegenheid zochten we naar een auteur wiens recentste boek op verscheidene van onze teamleden een diepe indruk heeft gemaakt. En ons enthousiasme was eenduidig voor Marcel Möring.
 
In januari 2017 verscheen 'Eden', een sterk tot de verbeelding sprekende roman rond de bijna mystieke figuur Niekas en de psychiater Mendel. Hun verhalen spelen zich in volledig diverse werelden af, zowel in tijd als in plaats, maar gaandeweg komen ze met elkaar in aanraking.
 
 
 

'Eden' staat bol van de metaforen en Möring blinkt erin uit in beeldspraak. En tegelijkertijd weet hij een boekenliefhebber voor zich te winnen met vele rake beschouwingen over literatuur, boeken en de rijkdom van het lezen. Geen betere manier om 12/12 met ons te vieren.

 

Zijn literatuur gaat niet ongemerkt voorbij. Zijn oeuvre is met onder meer een dozijn romans en novellen mer diverse belangrijke literaire prijzen bekroond. Onlangs nog ging Alicja Gescinska hem voor het Canvasprogramma Wanderlust opzoeken. De aflevering kunt u via deze link bekijken: https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/wanderlust/2/wanderlust-s2a2/

 

We ontvangen Marcel Möring graag in jullie bijzijn en serveren voor de gelegenheid een glaasje bubbels of fruitsap. Zo heffen we met zijn allen het glas op de onafhankelijke boekhandel!

 
                 

 

 

Eden
Marcel Möring

 
 
   

In Eden worden twee grote verhalen verteld. Het verhaal van een naamloos kind dat opgroeit in een woud dat zo groot en uitgestrekt is dat hij geen weet heeft van de wereld daarachter. De lezer is er getuige van hoe hij op een dag op de vlucht slaat voor een daad die hij niet heeft begaan. En dan: in een psychiatrische inrichting pleegt een patiënt zelfmoord. Een andere patiënt, voor dood aangetroffen in het stadsbos, weet niet meer wie hij is. En er is de raadselachtige Stephanie, met wie ogenschijnlijk niets mis is. Psychiater Mendel Adenauer ziet zijn instituut als de plek waar het wrakhout van onze samenleving achterblijft en vraagt zich af of zijn opvatting dat de mens en de wereld kunnen worden geheeld, wel klopt. In deze avontuurlijke roman toont Marcel Möring zich de grootse moralist en krachtige verhalenverteller die hij boven alles is.

 

De Bezige Bij

Januari 2017

€ 19,99

Meer informatie en bestellen