We vernieuwen, ook online!

Momenteel wordt achter de schermen gewerkt aan een nieuwe website met meer aandacht voor gebruiksgemak, volledigere informatie en een complete opknapbeurt. In afwachting daarvan wordt de huidige website tijdelijk niet meer geüpdatet. In tussentijd kan je de activiteiten van de boekhandel blijven opvolgen via onze nieuwsbrief - inschrijven kan hieronder - en op Facebook via deze link.

 

Dank voor uw begrip en geduld.
Thomas Barbier, Yvonne Steinberger
En het team van boekhandel De Reyghere

 

 
 

Pablo Neruda en Mark Braet

Hommage aan een groot vertaler + filmvoorstelling Neruda

  Poëzie  
                 

9
feb

 

 Waar? Cinema Lumière

 Wanneer? Donderdag 9 februari om 19u30

 Inkom? € 9,- (voorstelling + film)

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
 
   
Voorafgaand aan de vertoning van de film “Neruda” wordt een hommage gebracht aan de gevierde Brugse Nerudavertaler en -bewonderaar Mark Braet.
 
Willy Spillebeen zal het leven en werk van een van de grootste dichters van de 20e eeuw bespreken en onder meer de link tussen Pablo Neruda en Mark Braet toelichten.
 
Christina Van Geel luistert de avond op en brengt een aantal gedichten uit Mark Braets vertalingen van de “Canto General”.
 
Achteraf is iedereen welkom om na te praten in De Republiek.
 
Een samenwerking tussen Vermeylenfonds Brugge, Masereelfonds en Boekhandel De Reyghere. Met de steun van Cinema Lumière.
 
 
 
Over de film:
"Neruda als een standaard biopic omschrijven zou de film alleen maar oneer aandoen. Pablo Larraín weet het levensverhaal van Nobelprijswinnaar Pablo Neruda op een slimme wijze te larderen met elementen uit films noir en western. Het resultaat is een surreële en humoristische film. De glansrollen zijn voor Luis Gnecco als de ongrijpbare dichter en Gael Garcia Bernal als de manische agent."
 
Cast: Gael García Bernal, Luis Gnecco en Alfredo Castro
Land: Chili / Argentinië / Frankrijk / Spanje / VS
Regie: Pablo Larraín
Duur: 107'
 
                 

 

 

De lippen van de aarde - Honderd oden
Pablo Neruda

 
 
   

In zijn omvangrijke verzameling oden schept Neruda een geschiedenis van de dingen, de beroepen, de mensen, de vruchten, de bloemen en het leven. Het zijn oden van alle kleuren en grootten, waarin de dichter alles en iedereen roemt. Zo brengt hij een ode aan de lente, die is als een groene brief, die de bomen lezen, aan de eenvoud, die hem opnieuw leerde zingen, aan de geur van zijn geliefde, aan de sterren, de maan en de zon, die het Horloge en de middelste bloem van de hemel zijn. Met grenzeloze dankbaarheid en bewondering biedt de dichter van alles een beetje voor iedereen. Hij vleit onbekende goden met zijn vers, en zingt onder besterde hemelen over wat zelfs zeemeerminnen zijn vergeten: een ode aan het leven.

 

Uitgeverij P

Oktober 2016

€ 29,50

Bestel online

 
         

 

 

Pablo Neruda - De allergrootste dichter van de 20e eeuw
Hans Dütting

 
 
   
Van Pablo Neruda's derde gepubliceerde dichtbundel Viente poemas de amor y una canción desesperada (1924) werden er alleen al tijdens zijn leven, één miljoen exemplaren verkocht; inmiddels heeft de verkoop de twee miljoen exemplaren ruimschoots overschreden, met alle vertalingen meegerekend staat thans de teller op twaalf miljoen exemplaren. Neruda speelde voortdurend op het machtige orgel van de taal, de halve Spaanse wereld heeft zijn gedichten gestolen om liefdesbrieven te schrijven'. De eerlijkheid gebiedt Hans Dütting te bekennen dat ook hij veel heeft gestolen uit Neruda's gedichten om in brieven indruk te maken op de Franse vrouw die al sinds 1976 zijn leven deelt.

 

Aspekt

Maart 2016

€ 19,95

Bestel online

 
         

 

 

Canto General
Pablo Neruda

 
 
   

Canto General is de wereldberoemde, meer dan vijftienduizend regels tellende poëtisch kroniek van Latijns-Amerika. Op de vlucht voor het regime van González Videla herschiep Pablo Neruda de gehele geschiedenis van het continent: van het stokoude verleden van de indianen tot en met de bevrijding van het koloniale juk. Reportage, profetie, aanklacht en protest wisselen elkaar af in bijna 350 gedichten. Bart Vonck (dichter, criticus, poëzievertaler) vertaalde Canto General helemaal opnieuw: uitbundig, hartstochtelijk, opstandig, heroïsch en vonkend als het legendarische origineel.

 

Athenaeum - Perpetua reeks

Augustus 2014

€ 39,95

Bestel online