Dichters van de Wereld

Peter Theunynck, Annemarie Estor, Hilde Keteleer en Lies Van Gasse

  Poëzie  
                 

26
jan

 

 Waar? De Reyghere salon - Markt 12, Brugge

 Wanneer? Donderdag 26 januari om 20u

 Inkom? € 8,-

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
 
   
Geen gedichtendag zonder poëzie, geen poëzie zonder dichters. Met hun arends- ogen aanschouwen ze de wereld, met hun scherpe pennen laten ze de woorden erdoorheen vloeien. Daarom nodigen we met gedichtendag niet één, maar vier dichters uit. Zo krijgt u verschillende perspectieven op de wereld rondom ons.
 
Peter Theunynck, Annemarie Estor, Hilde Keteleer en Lies Van Gasse hanteren verschillende stijlen, maar hebben een gemene deler. Ze dichten alle vier voor de gerenommeerde uitgeverij Wereldbibliotheek. Zo krijgt u dankzij de poëzie een gevarieerde blik op de wereld, maar ook een blik op de poëzie in al haar kleuren.
 
 
  Met dit topprogramma krijgt uw gedichtendag alvast de nodige warmte. In ons salon kruipen we dicht bij elkaar om de poëzie tot haar volste recht te laten komen. Met een warme thee is de toon alvast gezet.  
                 

 

 

De benen van de hemel
Peter Theunynck

 
 
   

In De benen van de hemel onderzoekt Peter Theunynck de ijkpunten die zijn wezen bepalen, mensen die hij liefheeft, dromen die hij realiseert, dingen die hem overkomen. Pakkende gedichten over wortels die diep in de grond zitten en takken die naar de hemel reiken. We volgen het spoor van de dichter van Latem naar Londen, van het Taksimplein naar Flanders Fields.

 

Wereldbibliotheek

Oktober 2014

€ 19,95

Bestel online

 
         

 

 

Dit is geen theater meer
Annemarie Estor

 
 
   
In zinnelijke gedichten beschrijft Annemarie Estor de dromen en verlangens van de mens. Vaak leiden ze tot illusies en waanvoorstellingen. Maar op de grens tussen leven en dood vallen de decors weg en dan blijkt in het natuurgeweld opeens troost te schuilen.

 

Wereldbibliotheek

Mei 2015

€ 19,95

Bestel online

 
         

 

 

Zand op een zeebed
Lies Van Gasse

 
 
   

Met een adembenemende schrijf- en schildertechniek vertelt Lies Van Gasse in deze graphic poem hoe een vrouw in de jungle van een stad terechtkomt en daar op zoek gaat naar zichzelf: in de stad zelf, in de ander, in een gevecht. Haar pogingen brengen haar naar het strand, waar ze samen met haar zoektocht wordt uitgevlakt, tot er enkel vragen overblijven.

 

Wereldbibliotheek

Januari 2015

€ 29,95

Bestel online

 
         

 

 

Nel - een zot geweld
Peter Theunynck en Lies Van Gasse

 
 
   

In de graphic novel Nel. Een zot geweld vertellen Peter Theunynck en Lies Van Gasse het verhaal van een vrijgevochten jonge vrouw aan het begin van de 20ste eeuw. Nel, de dochter van een postbode uit Koekelberg bij Brussel, wil van haar leven iets maken. Ze is gebiologeerd door de wereld van schilders en beeldhouwers. Terwijl ze door de Brusselse kunstscène fladdert, loopt ze Rik Wouters tegen het lijf. Rik is een jonge kunstenaar die barst van het talent. Nel wordt zijn model, zijn muze en zijn vrouw. Ze heeft een missie. Via haar man wil ze onsterfelijk worden. Daar heeft ze alles voor over. Wanneer de poorten van de roem zich eindelijk openen, slaat het noodlot toe.

 

Wereldbibliotheek

Mei 2016

€ 29,99

Bestel online

 
         

 

 

Het boek Hauser
Annemarie Estor en Lies Van Gasse

 
 
   

Op een dag vertrekt Hauser uit een huis. Hij sluit de deur achter zich en gaat de wereld in. Wie is hij? Wat wil hij? Waar gaat hij heen? De jongen kent niemand en hij kan niet praten. Lange tijd zwerft hij rond naar overal en nergens, totdat er een man opduikt die hem Kaspar noemt en die zegt dat hij zijn vader is. Maar Hauser wil geen vader. Annemarie Estor en Lies Van Gasse werkten van 2009 tot 2013 aan dit avontuurlijke beeldverhaal, waarin ze het eeuwenoude verhaal van Caspar Hauser op verrassende wijze in een nieuwe vorm goten. Ze stuurden elkaar elke week een ansichtkaart met een nieuwe strofe, vroegen gastauteurs een bijdrage te leveren en verrijkten het verhaal met prachtige beelden.

 

Wereldbibliotheek

September 2013

€ 24,90

Bestel online