About Susan Sontag - in gesprek met Benjamin Moser

Een monumentale biografie van een groot schrijfster

 
                 

22
okt

 

 Wanneer? Dinsdag 22 oktober 2019 om 20.00 uur

 Waar? De Reyghere salon

 Inkom? € 8,-

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 
 

 
Geen schrijver was zo typerend voor de Amerikaanse twintigste eeuw als de gemythologiseerde en onbegrepen, gelauwerde en neergesabelde Susan Sontag (1933-2004). Geen schrijver behandelde zo veel verschillende werelden – Sontag schreef romans, films, dagboeken en essays over kunst en camp, porno en politiek, feminisme en homoseksualiteit, faam en stijl, fascisme en communisme. Geen serieuze schrijver hield er zoveel bijzondere geliefden op na.
 
Benjamin Moser vertelt de verhalen van deze intellectueel en onderzoekt het werk waarop haar reputatie berustte. Hij laat de kwellende onzekerheid zien die achter het publieke masker schuilging: de verbroken relaties, de worsteling met haar seksualiteit, wat haar schrijven tot leven wekte en wat het aan het wankelen bracht. Hij gebruikte daarvoor naast haar literaire oeuvre ook tientallen interviews met haar naasten om een wervelende biografie van een van de grootste, literaire vrouwen van de 20e eeuw te schrijven.
 
Ons Vlaamse equivalent van Susan Sontag, Gaea Schoeters, gaat in ons salon met Benjamin Moser in gesprek over het leven en werk van Sontag en de totstandkoming van deze bijzondere, vuistdikke biografie.