Boekenweek met Murat Isik

Isik openhartig over zijn moeders strijd om emancipatie

 
                 

3
apr

 

 Wanneer? Woensdag 3 april om 20.00 uur

 Waar? Hoofdbibliotheek Biekorf - Leeszaal - Kuipersstraat 3, Brugge

 Inkom? €5,-

 

Inschrijven via

Hoofdbibliotheek

Biekorf

 
 
 

 
We vieren Boekenweek in het bijzijn van een van de meest gelauwerde auteurs van de afgelopen jaren. Murat Isik schreef voor de gelegenheid een essay over de onvermoede emancipatiestrijd van zijn moeder Aynur, van haar geboortedorp Baltaş tot haar jaren in de Bijlmer, waar ze nog altijd woont en werkt. "Mijn moeders strijd" is een prachtig, ontroerend portret van Isiks moeder, zijn inspirator en grote voorbeeld.
 
In 2012 debuteerde Murat Isik (1977) met de roman "Verloren grond", die tot op heden veertien drukken beleefde. Hij won er de Bronzen Uil Publieksprijs mee en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Verloren grond werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. In 2017 verscheen zijn tweede roman "Wees onzichtbaar". Hij won hiermee de Libris Literatuur Prijs, de Boekhandelsprijs. Eveneens werd "Wees onzichtbaar" genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs en de Halewijnprijs.
 
Auteur en journaliste Christina Van Geel gaat met Murat Isik in gesprek over het boekenweekessay "Mijn moeders strijd" en zijn gelauwerde roman "Wees onzichtbaar".
 
 
Organisatie in samenwerking met Openbare Bibliotheek Brugge en Boek.be