Welkom in ons salon

 
 
 

Als geëngageerde boekhandel streven we ernaar om naast het selecteren van een boeiend boekenaanbod ook een hoogwaardig programma uit te werken op vlak van literaire activiteiten. Deze gaan door in onze uitermate gepaste en gezellige ruimte boven de boekhandel: ons salon.

Ons doel voor deze activiteiten is om met onze beide voeten in de maatschappij te staan en u daar ook in mee te nemen. We laten auteurs aan het woord die iets te vertellen hebben, wiens engagement of denkwerk een voorbeeld kan zijn of die een thema bespreekbaar willen maken in eender welk genre.

Zo komen literatuur en poëzie aan bod, maar ook filosofie en actualiteit. Voor de lezer wiens honger maar niet gestild raakt, organiseren we bij gelegenheid cultuurreizen. En af en toe doen we ook iets voor de kleinsten onder ons!

 

 
 
 

Steeds op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 
 
 

Op zoek naar een unieke locatie voor uw evenement?

 
         

 

26
sep

      Geert Van Istendael over "De grote verkilling"
Over de toekomst van Europa en onze sociale zekerheid
 
     

Rasverteller en opiniemaker houdt de vinger aan de pols over de huidige manier van politiek voeren en neemt het ontstaan en het belang van onze sociale zekerheid onder de loep in een genuanceerd pleidooi.


Meer informatie

 

 

6
okt

      Paul Verhaeghe over "Intimiteit"
Over zelfzorg en verbinding
 
     

Hoe kunnen we in tijden van individualiteit ware verbinding bekomen met onszelf en onze naasten? Paul Verhaeghe houdt een warm pleidooi voor mentale zelfzorg als poort tot de wereld en plaatst onze condition humaine in historisch perspectief. In een lezing pleit hij voor meer intimiteit met onszelf, om meer in contact te staan met de wereld om ons heen.


Meer informatie

 

 

6
okt

      Lees Meer! in het Concertgebouw
Met Bregje Hofstede, Bart Koubaa en Rob Van Essen
 
     

Boekenliefhebbers vinden hun gading tijdens Lees meer! en kunnen zich een zondagvoormiddag lang onderdompelen in de heerlijke wereld van de literatuur. Auteurs uit Vlaanderen en Nederland maken hun opwachting en hebben het over hun recente werk. Ann De Bie leidt het gesprek in goede banen.


Meer informatie

 

 

12
okt

      Rudi Vranckx en Caryl Strzelecki signeren "Imagine Mosul"
Graphic novel over de reis van 120 muziekinstrumenten naar Irak
 
     

Eind 2017 reisde Rudi Vranckx met meer dan honderd muziekinstrumenten naar de stad Mosul in Irak om een baken van hoop te planten na de vernietiging van een muziekschool. Het leidde tot een meeslepende reportage, en nu ook tot een nieuwe graphic novel over deze tocht. Rudi Vranckx en tekenaar Caryl Strzelecki signeren in onze boekhandel.


Meer informatie

 

 

22
okt

      About Susan Sontag - in gesprek met Benjamin Moser
Een monumentale biografie van een groot schrijfster
 
     

Benjamin Moser laat in zijn wervelende biografie de kwellende onzekerheid zien die achter het publieke masker van Susan Sontag schuilging. De verbroken relaties, de worsteling met haar seksualiteit, wat haar schrijven tot leven wekte en wat het aan het wankelen bracht. In ons salon gaan we met Moser in gesprek over het leven en werk van Sontag en de totstandkoming van deze monumentale nagedachtenis.


Meer informatie

 

 

27
okt

      Herman De Dijn over rituelen
Waarom we niet zonder kunnen
 
     

In zijn boek 'Rituelen. Waarom we niet zonder kunnen.' laat Herman De Dijn alle grote thema's de revue passeren: verwondering en wetenschap; rituelen en symbolen; vrijheid, gezag en traditie; religie en spiritualiteit in een postmoderne wereld.


Meer informatie

 

 

29
okt

      Raoul Bauer over "Niet meer blaffen naar de maan"
Religie, wetenschap en magie in de vroege middeleeuwen
 
     

Historicus Raoul Bauer neemt ons in "Niet meer blaffen naar de maan" mee naar de vroege middeleeuwen en toont dat de wondere wereld van de middeleeuwer gevuld was met magische gebeurtenissen, godsvruchtige vereringen én wetenschappelijke inzichten.


Meer informatie

 

 

7
nov

      Magda Michielsens over Virginia Woolf
Beroemde feministe uit de letteren
 
     

De nalatenschap van Virginia Woolf blijft ook in 2019 nog erg resoneren, wat bewezen wordt door de vele heruitgaven die we dit en vorig jaar nog te zien kregen. Haar werk ook aanzien als scharnierpunt op weg naar het modern feminisme. In ons salon geeft Magda Michielsens een lezing over het werk van Virginia Woolf en haar belang voor de rechten van de vrouw.


Meer informatie

 

 

12
dec

      Feest van de onafhankelijke boekhandel
Met enkele van onze favoriete auteurs te gast
 
     

Op 12 december 2012 richtten we samen met enkele tientallen onafhankelijke boekhandels een nieuwe vereniging op, die de waarden van kwaliteit en lokale handel voor ogen hielden. Sindsdien maken we er ook jaarlijks een feest van met enkele van onze favoriete auteurs. 


Meer informatie volgt