Welkom in ons salon

 
 
 

Als geëngageerde boekhandel streven we ernaar om naast het selecteren van een boeiend boekenaanbod ook een hoogwaardig programma uit te werken op vlak van literaire activiteiten. Deze gaan door in onze uitermate gepaste en gezellige ruimte boven de boekhandel: ons salon.

Ons doel voor deze activiteiten is om met onze beide voeten in de maatschappij te staan en u daar ook in mee te nemen. We laten auteurs aan het woord die iets te vertellen hebben, wiens engagement of denkwerk een voorbeeld kan zijn of die een thema bespreekbaar willen maken in eender welk genre.

Zo komen literatuur en poëzie aan bod, maar ook filosofie en actualiteit. Voor de lezer wiens honger maar niet gestild raakt, organiseren we bij gelegenheid cultuurreizen. En af en toe doen we ook iets voor de kleinsten onder ons!

 

 
 
 

Steeds op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 
 
 

Op zoek naar een unieke locatie voor uw evenement?

 
         

 

18
okt

      De banvloek van Spinoza
Jaarlijkse Spinozalezing door David Wertheim
   
     

De jaarlijkse Spinozalezing wordt dit jaar gehouden door prof. David Wertheim. Hij verdiepte zich in de banvloek van Spinoza en diens pogingen om ze op te heffen.


Meer informatie...

 

 

25
okt

      Wandelen tegen de tijdsgeest
Waarom Robert Macfarlane en Sylvain Tesson de natuur opzoeken
   
     

Er zijn vele redenen waarvoor vele auteurs specifiek de afzondering opzoeken. Op deze herfstavond in ons salon gaan we op pad met twee bijzondere schrijvers; een denkbeeldige wandeltocht door het werk van Robert Macfarlane en Sylvain Tesson begeleid door Joris Capenberghs.


Meer informatie...

 

 

9
nov

      Anne Provoost
De koloniekinderen van de Westhoek
   
     

Tijdens WOI trokken hele konvooien jonge kinderen naar Frankrijk, voor jaren, zonder ouders. Annes grootmoeder, Anna Vandewalle uit Boezinge, was zo'n koloniekind. Aan de hand van haar verhaal, schijnt ze een licht op de grootscheepse reddingsoperatie voor kinderen uit de frontstreek.


Meer informatie...

 

 

9
nov

      De Andere Film: A Tale of Love and Darkness
Boekverfilming op het grote doek - Een verhaal van liefde en duisternis van Amos Oz
   
     

De Joodse academicus Arieh en zijn beeldschone vrouw Fania vluchten uit nazi Duitsland naar Palestina, maar in Jeruzalem loopt de integratie in het nieuwe beloofde land niet zoals Fania had gehoopt.


Meer informatie...

 

 

14
nov

      Jean Paul Van Bendegem
Verdwaalde stad
   
     

In Verdwaalde stad legt Jean Paul Van Bendegem een filosofische wandeling af door een concrete stad en toetst hij onze bestaande ideeën aan het potentieel van onze omgeving. 


Meer informatie...

 

 

19

-

26
nov

      Quoi qu'il arrive, j'apprends
Een meerdaagse hommage aan Marguerite Yourcenar
   
     

In 2017 tellen we dertig jaar na het overlijden van Marguerite Yourcenar. Boekhandel De Reyghere heeft steeds een bijzondere band met deze schrijfster gehad. Voor deze gelegenheid en als eerbetoon aan deze grootse auteur organiseren we een reeks activiteiten die haar werk én haar band met Brugge in de kijker zetten.


Meer informatie...

 

 

27
nov

      Chris Weymeis presenteert Brugse straatnamen - deel 5
Feestelijke boeklancering met voordracht
   
     

Vanavond lanceren wij samen met Chris Weymeis en uitgeverij Van De Wiele het vijfde deel van de reeks Van Academiestraat tot Zwijnstraat. We verkennen de Brugse straten aan de hand van een voordracht.


Meer informatie...

 

 

10
dec

      Historische wandeling - De Reyghere in Brugge
Vier de onafhankelijke boekhandel tijdens een culturele wandeling door de stad
   
     

Tijdens de week van de onafhankelijke boekhandel duiken we in de geschiedenis van onze boekhandel. We gaan op stap door de stad en staan stil bij enkele belangrijke adressen uit onze 130-jarige geschiedenis.


Meer informatie...

 

 

12
dec

      Marcel Möring
Geliefd auteur op bezoek tijdens dag van de onafhankelijke boekhandel
   
     

Op de dag van de onafhankelijke boekhandel geven we het woord de auteur van een van onze favoriete boeken van het jaar. In 'Eden' volgen we de zwervende Niekas en de psychiater Mendel in twee parallelle verhaallijnen die in uitzonderlijk proza zijn neergeschreven. Een avond waar we reikhalzend naar uit kijken.


Meer informatie...

 

 

14
dec

      Delphine Lecompte presenteert Western
Ontrafel de cowboy binnenin jezelf
   
     

Delphine Lecompte brengt een performance vertrekkende vanuit haar nieuwe dichtbundel en gaat met Jooris Van Hulle in gesprek om enkele sluiers over haar werk op te lichten.


Meer informatie...