Welkom in ons salon

 
 
 

Als geëngageerde boekhandel streven we ernaar om naast het selecteren van een boeiend boekenaanbod ook een hoogwaardig programma uit te werken op vlak van literaire activiteiten. Deze gaan door in onze uitermate gepaste en gezellige ruimte boven de boekhandel: ons salon.

Ons doel voor deze activiteiten is om met onze beide voeten in de maatschappij te staan en u daar ook in mee te nemen. We laten auteurs aan het woord die iets te vertellen hebben, wiens engagement of denkwerk een voorbeeld kan zijn of die een thema bespreekbaar willen maken in eender welk genre.

Zo komen literatuur en poëzie aan bod, maar ook filosofie en actualiteit. Voor de lezer wiens honger maar niet gestild raakt, organiseren we bij gelegenheid cultuurreizen. En af en toe doen we ook iets voor de kleinsten onder ons!

 

 
 
 

Steeds op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 
 
 

Op zoek naar een unieke locatie voor uw evenement?

 
         

 

4
mrt

      Lees Meer!
Ann De Bie interviewt Maja Wolny, Christophe Van Gerrewey en Arjen Van Veelen
   
     
In boekenprogramma Lees Meer! interviewt Vrt-journaliste Ann De Bie steevast drie auteurs over hun nieuwste romans.


Meer informatie...

 

 

18
mrt

      Marcel Möring & Alicja Gescinska
Literatuur en filosofie - een zoektocht en een thuis
   
     
In ons salon gaan we met Marcel Möring en Alicja Gescinska in gesprek over de betekenis van het schrijven, over een thuis zoeken en de weg vinden, over het belang van literatuur in een postmoderne tijd.
 

Meer informatie en inschrijven...

 

 

20
mrt

      Mont Cenis - Willy Vynck en Herman Leenders
Poëzie en fotografie ontmoeten elkaar
   
     
Fotograaf en schrijver Willy Vynck en dichter Herman Leenders spreken met elkaar over hun manieren van kijken. Een boeiende ontmoeting tussen woord en beeld.


Meer informatie...

 

 

17
apr

      Ignaas Devisch over "De naakte waarheid"
Maand van de filosofie met een prominent van eigen bodem
   
     

Ignaas Devisch staat erom bekend de nuance op te zoeken en een thema vanuit verscheidene invalshoeken te benaderen. Daardoor is hij in staat op een evenwichtige manier tot de kern van zijn onderwerpen te komen. In zijn nieuwe essay “De naakte waarheid” gaat hij op zoek naar de rol die dat evenwicht speelt en hoe we onze blik kunnen verruimen door verschillende standpunten in te nemen.


Meer informatie...

 

 

25
apr

      KAAP in residence: Hannah Roels
Brugse debutante schrijft Citybook over onze stad
   
     
Eind april komt de jonge romanbelofte Hannah Roels haar licht laten schijnen op de stad waar ze opgroeide en verblijft ze er om te werken aan een Citybook over Brugge.


Meer informatie...

 

 

8
mei

      Jonathan Holslag over een wereld in verandering
Triënnale Brugge - Liquid City
   
     
Ook Jonathan Holslag maakt tijdens de Triënnale de link met een wereld in verandering en de vele uitdagingen waar we voor staan. In een lezing duikt hij in de veranderende verhoudingen tussen wereldmachten in een wereld waarin individuele politici steeds bepalender worden.


Meer informatie...