Zelf een suggestie
voor ons salon?

 
 
 

Laat het ons weten via

thomas.barbier@dereyghere.be

 
     
 

Op zoek naar een
unieke locatie?

 
 
 

Ontdek de huurvoorwaarden

voor ons salon via deze link

 
     

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

 
 
 

 

 

Openingsuren

 
 
 

De Reyghere boekhandel
Maandag - Zaterdag

9u00 - 18u00

Reisboekhandel
Maandag

13u30 - 18u00

Dinsdag - Zaterdag

9u30 - 12u30
13u30 - 18u00

 

Boekenoutlet

Maandag - Zaterdag

10u00 - 18u00

 

Contactgegevens via deze link

 
     

 

 

Welkom in ons salon

 
 
 

Als geëngageerde boekhandel streven we ernaar om naast het selecteren van een boeiend boekenaanbod ook een hoogwaardig programma uit te werken op vlak van literaire activiteiten. Deze gaan door in onze uitermate gepaste en gezellige ruimte boven de boekhandel: ons salon.

Ons doel voor deze activiteiten is om met onze beide voeten in de maatschappij te staan en u daar ook in mee te nemen. We laten auteurs aan het woord die iets te vertellen hebben, wiens engagement of denkwerk een voorbeeld kan zijn of die een thema bespreekbaar willen maken in eender welk genre.

Zo komen literatuur en poëzie aan bod, maar ook filosofie en actualiteit. Voor de lezer wiens honger maar niet gestild raakt, organiseren we bij gelegenheid cultuurreizen. En af en toe doen we ook iets voor de kleinsten onder ons!

 

 
         

 

25
apr

      Johan Braeckman stelt nieuw essay voor
Maand van de filosofie - Het belang van verhalen
Filosofie  
     
April is de maand van de filosofie. We geven dan ook met veel plezier het woord aan een prominente denker. Vlaanderens meest geliefde filosoof, Johan Braeckman, komt stelt in de Snuffel zijn nieuw essay voor.


Meer informatie...

 

 

28
mei

      Jonathan Holslag
Lokale economie in een geglobaliseerde wereld – een haat-liefdeverhouding?
Maatschappij  
     

In 2017 houden 8 mannen evenveel kapitaal in handen als de armste 50% van de wereldbevolking. Doorgedreven globalisatie heeft de wereld in een stroomversnelling gebracht, kansen liggen voor het grijpen voor iedereen, maar vooral grote kapitalen kunnen die maximaal benutten. De kloof wordt groter dan ooit. Maar wat betekent dit op lokaal vlak?


Meer informatie...