Welkom in ons salon

 
 
 

Als geëngageerde boekhandel streven we ernaar om naast het selecteren van een boeiend boekenaanbod ook een hoogwaardig programma uit te werken op vlak van literaire activiteiten. Deze gaan door in onze uitermate gepaste en gezellige ruimte boven de boekhandel: ons salon.

Ons doel voor deze activiteiten is om met onze beide voeten in de maatschappij te staan en u daar ook in mee te nemen. We laten auteurs aan het woord die iets te vertellen hebben, wiens engagement of denkwerk een voorbeeld kan zijn of die een thema bespreekbaar willen maken in eender welk genre.

Zo komen literatuur en poëzie aan bod, maar ook filosofie en actualiteit. Voor de lezer wiens honger maar niet gestild raakt, organiseren we bij gelegenheid cultuurreizen. En af en toe doen we ook iets voor de kleinsten onder ons!

 

 
 
 

Steeds op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 
 
 

Op zoek naar een unieke locatie voor uw evenement?

 
         

 

22
nov

      Hermes Sanctorum stelt "Eigen soort eerst" voor
Dierenwelzijn in de maatschappij
 
     

Naast milieu- en natuurgerelateerde thema’s, wordt Sanctorum in Vlaanderen beschouwd als politiek boegbeeld voor dierenrechten. Zijn eis om het onverdoofd slachten van dieren te bannen, bracht een wettelijk verbod in Vlaanderen in een stroomversnelling. In zijn nieuwe boek breekt hij opnieuw een lans voor dierenwelzijn in onze maatschappij.


Meer informatie

 

 

24
nov

      Fijnbesnaard & co stellen Melodieren voor
Een muzikale reis door de dierenwereld voor jong en oud
 
     

In Melodieren laten Fijnbesnaard en Co jullie kennismaken met fijne liedjes over dieren, muziekinstrumenten en het leven rondom ons. Daarbij is het een uitgelezen moment om heel wat speciale instrumenten van dichtbij te zien!


Meer informatie

 

 

11
dec

      Tougher than the Rest - een hommage aan J.M.H. Berckmans
Mythisch muzikant met woorden
 
     

In 2018 is schrijver J.M.H. Berckmans uit Barakstad tien jaar dood. ‘t Is te zeggen: zijn lichaam is afvallig. Zijn taalmuziek blijft leven en fascineert literatuurliefhebbers. Tijdens deze hommage-avond brengen we u dichter bij deze mythische schrijver.


Meer informatie