Welkom in ons salon

 
 
 

Als geëngageerde boekhandel streven we ernaar om naast het selecteren van een boeiend boekenaanbod ook een hoogwaardig programma uit te werken op vlak van literaire activiteiten. Deze gaan door in onze uitermate gepaste en gezellige ruimte boven de boekhandel: ons salon.

Ons doel voor deze activiteiten is om met onze beide voeten in de maatschappij te staan en u daar ook in mee te nemen. We laten auteurs aan het woord die iets te vertellen hebben, wiens engagement of denkwerk een voorbeeld kan zijn of die een thema bespreekbaar willen maken in eender welk genre.

Zo komen literatuur en poëzie aan bod, maar ook filosofie en actualiteit. Voor de lezer wiens honger maar niet gestild raakt, organiseren we bij gelegenheid cultuurreizen. En af en toe doen we ook iets voor de kleinsten onder ons!

 

 
 
 

Steeds op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 
 
 

Op zoek naar een unieke locatie voor uw evenement?

 
         

 

3
apr

      Boekenweek met Murat Isik 
Isik openhartig over zijn moeders strijd om emancipatie
 
     

Literair prijsbeest Murat Isik schreef voor de Boekenweek een essay over de strijd die zijn moeder voerde om haar plaats te krijgen in de maatschappij. In gesprek met Christina Van Geel heeft hij het over "Mijn moeders strijd"


Meer informatie

 

 

25
apr

      MOOOV met Frank Westerman
Over Ryszard Kapuscinski en journalistiek in de 21e eeuw
 
     

In de film "Another Day of Life" wordt een episode uit het leven van Ryszard Kapuscinski verteld. Kapuscinski maakte naam en faam met zijn unieke en vooral grondige reportages en ging daarvoor de wereld rond. De Nederlandse auteur, journalist en filosoof Frank Westerman is aanhanger van de journalistieke held en komt de film in context plaatsen in een gesprek.


Meer informatie volgt

 

 

30
apr

      Gaea Schoeters over "Zonder titel #1"
Leven met literatuur en kunst als leidraad
 
     

Paul beslist in een opwelling om zijn leven om te gooien. Met zijn vroegere geliefde reist hij naar Italië, in het spoor van de Caravaggio. Tot het woelige leven van de schilder een spiegel wordt voor Paul's eigen leven. Schoeters gaat met Jooris Van Hulle in gesprek over deze uitdagende roman.


Meer informatie volgt