Welkom in ons salon

 
 
 

Als geëngageerde boekhandel streven we ernaar om naast het selecteren van een boeiend boekenaanbod ook een hoogwaardig programma uit te werken op vlak van literaire activiteiten. Deze gaan door in onze uitermate gepaste en gezellige ruimte boven de boekhandel: ons salon.

Ons doel voor deze activiteiten is om met onze beide voeten in de maatschappij te staan en u daar ook in mee te nemen. We laten auteurs aan het woord die iets te vertellen hebben, wiens engagement of denkwerk een voorbeeld kan zijn of die een thema bespreekbaar willen maken in eender welk genre.

Zo komen literatuur en poëzie aan bod, maar ook filosofie en actualiteit. Voor de lezer wiens honger maar niet gestild raakt, organiseren we bij gelegenheid cultuurreizen. En af en toe doen we ook iets voor de kleinsten onder ons!

 

 
 
 

Steeds op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 
 
 

Op zoek naar een unieke locatie voor uw evenement?

 
         

 

26
sep

      Douwe Draaisma over geheugen en herinnering  
     

Hoe wij dingen herinneren en in een verhaal gieten, is erg bepalend voor ons zelfbeeld en onze zingeving. Maar wat als die bouwstenen helemaal niet zo solide zijn als wij denken?


Meer informatie

 

 

2
okt

      Una serata con Francesca Melandri  
     

Writer in residence Francesca Melandri verwent ons tijdens haar verblijf met een Italiaanse avond. We spreken met haar in het Italiaans over haar leven en literatuur en houden tijd vrij om ook zelf je Italiaans te oefenen in een vraaggesprek.


Meer informatie

 

 

5
okt

      Lara Taveirne stelt "Kerkhofblommenstraat" voor  
     
Brugse topauteur en theatermaakster Lara Taveirne stelt in de bijzondere setting van de Sint Godelieveabdij haar derde roman voor in het gezelschap van een resem gasten!


Meer informatie

 

 

6
okt

      UN/Settled - Dichtbij en veraf
Een avond met Francesca Melandri, Kader Abdolah, Ghayath Almadhoun en Alicja Gescinska
 
     
Een memorabele ontmoeting tussen drie schrijvers en een gastvrouw, verbonden door migratie. Francesca Melandri, Kader Abdolah en Ghayath Almadhoun gaan in gesprek met Alicja Gescinska.


Meer informatie

 

 

7
okt

      Lees Meer! in het Concertgebouw
Met Oscar van den Boogaard, Joke Van Leeuwen en Sanne Huysmans
 
     
In boekenprogramma Lees Meer! van de Openbare Bibliotheek Brugge interviewt Vrtjournaliste Ann De Bie steevast drie auteurs over hun meest recente romans. In oktober verwelkomen we Oscar van den Boogaard, Joke Van Leeuwen en Sanne Huysmans op het podium.


Meer informatie

 

 

10
okt

      Jonas Jonasson signeert
Sterauteur van "De honderjarige man die uit het raam klom en verdween" op bezoek in de boekhandel
 
     
Na aanzienlijke jaren is de honderdjarige man terug met een nieuw avontuur. Meer zelfs, hij is op pad om de wereld te redden. Op zijn reis passeert hij ook aan onze boekhandel en signeert daarbij met veel plezier uw boeken!


Meer informatie

 

 

11
okt

      Slaapwandelaars op weg naar Sarajevo
Paul Hoste over de aanloop naar WOI
 
     
Aan de hand van het sublieme "Slaapwandelaars" van Christopher Clark duikt Paul Hoste in de periode 1905 - 1914 en de drijvende krachten die tot de Eerste Wereldoorlog leidden.


Meer informatie

 

 

16
okt

      Mark Elchardus
De beschermende grenzen van Europa
 
     
Mark Elchardus zou graag een Fort Europa zien: ondoordringbaar, maar met poorten voor vluchtelingen en reguliere migratie. Volgens hem hebben mensen nood aan bescherming. Grenzen bieden die bescherming. Dat is niet in tegenspraak met een open blik op de wereld.


Meer informatie

 

 

25
okt

      Christina Van Geel in het spoor van ikigai
"Ik kwam hier om te zoeken"
 
     
Waar sta jij voor op 's morgens? Wat geeft jou de energie, de goesting en de kracht om de nacht van je af te schudden en de dag in te stappen? Christina Van Geel ging op zoek naar de radertjes die ons doen draaien en hoe we ons leven bewust en met voldoening in handen kunnen nemen.


Meer informatie

 

 

30
okt

      Leo Lucassen
Voorbij Fort Europa, een nuchtere visie op migratie
 
     
Op basis van historisch en geografisch onderzoek legt migratie-expert Leo Lucassen de tegenstrijdige en averechtse effecten van het huidige systeem bloot. Hij presenteert concrete alternatieven voor een duurzaam en rechtvaardig migratiebeleid.


Meer informatie

 

 

9 - 16

dec

      De Reyghere viert 130 jaar boeken in Brugge!
Een jubileumviering voor lezers en schrijvers en échte boekhandelsfans
 
     
Sinds de oprichting in 1888 is onze boekhandel altijd een vaste waarde geweeste voor lezers en schrijvers én was ze voortdurend geëngageerd in de culturele wereld. In december nemen we deze gelegenheid aan om de mensen in de kijker te zetten die dit mogelijk maakten, waaronder natuurlijk u als boekenliefhebber!


Meer informatie volgt...