Poëzieleesgroep - seizoen 2019 - 2020

 
 
 

De wereld van de poëzie kent een veelheid aan krachtige, prikkelende, gevoelige en uiterst creatieve auteurs. De poëtische beleving is een van de hoekstenen van de creatie van kunst. Sommigen noemen poëzie zelfs "proza zonder de ballast". Desondanks krijgt de dichtkunst vaak niet de aandacht die ze verdient en dringt ze niet genoeg door in de mainstream. Daardoor is het voor velen een hele uitdaging om zich erin te verdiepen en om te weten wat er leeft in de poëzie. Na drie mooie leesgroepjaren kunnen we alvast met trots zeggen dat we daar met verve in slagen!

 

In vijf bijeenkomsten zetten we de deuren van de poëzie het komende jaar helemaal open. Met Joost Dancet als begeleider gaan we diep in op een selectie bundels. We gaan daarbij uit van uw persoonlijke leeservaring en gaan op zoek naar een dieper begrip van het dichtwerk en de dichter die we bespreken. Aangedikt met audio- en filmfragmenten van de besproken dichters. De begeleiding zorgt ervoor dat we binnen de lijnen van de bundel blijven kleuren.

 

We zorgen ervoor dat de groep niet overdadig groot wordt, dus zijn de plaatsen beperkt. Zo blijft de sfeer intiem en kan iedereen zijn of haar inbreng doen. Een glas wijn of ander nat helpt alvast om de tongen los te maken.

 

Hieronder een overzicht van de data en de bundels die we het komende jaar zullen bespreken.

 
 
 

 

Datum en uur

 

Boek op het menu

 
 
 

Donderdag 10 oktober 2019

Welkom vanaf 19.20 uur, start om 19.45 uur

"Lief slecht ding"

Frank Keizer

 
 
 

Donderdag 28 november 2019

Welkom vanaf 19.20 uur, start om 19.45 uur

"Nachtboot"

Maria Barnas

 
 
 

Donderdag 13 februari 2020

Welkom vanaf 19.20 uur, start om 19.45 uur

"Verborgen tuinen"

Anneke Brassinga

 
 
 

Donderdag 26 maart 2020

Welkom vanaf 19.20 uur, start om 19.45 uur

"Een kamer met een tafel en schrijfgerei"

Ivo Van Strijtem

 
 
 

Donderdag 28 mei 2020

Welkom vanaf 19.20 uur, start om 19.45 uur

"Habitus"

Radna Fabias

 
 
           
   
             
 
 

Voorproeven in woord en beeld - Poëzieblog van Joost Dancet

 
 
 

Vanuit zijn enthousiasme voor onze poëzieleesgroep creëerde Joost Dancet een site met filmpjes, luisterfragmenten en recensies rond de bundels die we in de leesgroep bespreken. Je vindt er naast de bundels van dit jaar ook die van de twee vorige jaargangen.

 

Via deze link wijzen we u even de weg: Poëzieleesgroep op WordPress

 

 
 
 

 

 

Inschrijvingen

 
 
 

De leesgroep gaat door in ons salon boven boekhandel De Reyghere (Markt 12, 8000 Brugge). Inschrijven gebeurt voor de hele reeks van vijf bijeenkomsten en bedraagt € 40,- inclusief drankjes. Aanmelden kan via e-mail naar Thomas Barbier (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). Verdere details voor de betaling en verwerking worden dan naar u doorgestuurd.

 

 

Poëziepakket

In functie van de poëzieleesgroep stellen we een poëziepakket samen. Zo kunt u de bundels die besproken worden aan een interessant tarief aankopen. Een makkelijke manier om de beeldspraak wat extra ruimte in uw boekenkast te gunnen. Indien u het pakket graag opgestuurd krijgt, regelen we dit kostenloos voor u.

 

Het poëziepakket met de vijf bundels van Frank Keizer, Maria Barnas, Anneke Brassinga, Ivo Van Strijtem en Radna Fabias kan eveneens via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. besteld worden voor €87,50,- i.p.v. €102,95

 

 

We hopen alvast om u in een warm salon te verwelkomen en om samen een boeiende tocht door de poëzie te maken.

 

Met hartelijke boekengroeten,

Joost Dancet (begeleider) en

Thomas Barbier (De Reyghere boekhandel)