Leesgroepen bij De Reyghere - seizoen 2018 - 2019

 
 
 

Geniet je ongeremd van boeken, maar mis je soms iemand om je ervaringen daarrond te delen? Kan je je enthousiasme niet onder stoelen of banken steken? Verbreed je graag je blik en smaak in boeken? Onze leesgroepen zijn al vijf jaar voor velen net dat duwtje in de rug om je leesgenot met een stevige dosis te verhogen. In vier bijeenkomsten gedurende het jaar, komen we samen rond een welbepaald boek.

 

Joris Barbier zorgt voor de begeleiding van de leesgroepen en biedt een basis om het gesprek op gang te krijgen. Aan u om er verder op in te gaan. We waken erover dat iedereen aan het woord komt en de gezellige sfeer van ons salon maakt dat iedereen zich thuisvoelt. Verder zorgen een kop koffie of een glaasje wijn voor de rest!

Om een goed gesprek op gang te krijgen en iedereen aan bod te laten komen, organiseren we ons in drie groepen met een maximum van 16 deelnemers per groep. Je kan kiezen voor de leesgroepen op dinsdagmiddag, woensdagavond of de donderdagmiddag. We raden aan om een vaste groep te volgen.

Onze selectie titels voor het komende leesjaar en de data van de leesgroepen vindt u hieronder. We hopen jullie hiermee opnieuw heel wat leesplezier te bezorgen. De sfeer in onze leesgroepen zit er wel degelijk goed in, mede dankzij de waardevolle input uit de groep!

 

Met hartelijke groet,

Joris Barbier

De Reyghere boekhandel

 
 

 

 

 

Boek op het menu

 

Dinsdagmiddag

GROEP VOLZET

Start: 14u

Woensdagavond

GROEP VOLZET

Start: 20u00

Donderdagmiddag

GROEP VOLZET

Start: 14u

 
           
 

Joseph Roth
- "Radetzkymars" (Veen Klassiek)

- Meer informatie

16 oktober 17 oktober 18 oktober  
 
 

Gabriel García Márquez
- "Liefde in tijden van Cholera" (Meulenhoff)

- Meer informatie

4 december 5 december 29 november  
 
 

Jeroen Brouwers
- "Bezonken rood" (Atlas Contact)

- Meer informatie

12 februari 13 februari 14 februari  
 
 

Thomas Verbogt
- "Hoe alles moest beginnen" (Nieuw Amsterdam)

- Meer informatie

23 april 24 april 18 april  
 
 
         
 
 
 

Inschrijvingen

 
 
 

UPDATE: alle leesgroepen zijn inmiddels volzet! Inschrijven voor dit seizoen is niet meer mogelijk.

De inschrijvingen worden pas definitief na betaling van 30 euro voor de reeks van vier bijeenkomsten. Gezien de grote vraag is het wenselijk dit spoedig te doen op rek.nr. BE46 0639 8429 7936 van Joris Barbier met vermelding "Leesgroep". Gelieve je inschrijving tevens te bevestigen via mail naar joris.barbier@dereyghere.be. In deze mail kan je aangeven of je op dinsdagnamiddag , woensdagavond of donderdagnamiddag aansluit. De inschrijvingen worden opgemaakt in volgorde van de storting.

 

We hopen jullie hiermee opnieuw heel wat leesplezier te bezorgen. De sfeer in onze leesgroepen zit er wel degelijk goed in, mede dankzij de waardevolle input uit de groep!

We wensen u alvast veel leesplezier en heten u spoedig welkom in ons salon.
Met hartelijke groet,
Joris Barbier
en het team van Boekhandel De Reyghere

 
 
 

 

 

Leeslijst vorige seizoenen

 
 

Gezien de grote interesse voor onze leesgroepen en de vragen die we erover krijgen, geven we hieronder een overzichtje mee met de boeken die we de afgelopen jaren gelezen hebben. Sinds 2012 organiseren we meerdere populaire leesgroepen rond literatuur.

 

Veel van onderstaande boeken worden terecht moderne klassiekers geworden. Ze gaan diep tot in de wortels van ons bestaan en we zetten ze dan ook graag nog eens in de kijker.