Leesgroepen bij De Reyghere - seizoen 2016 - 2017

 
 
 

Geniet je ongeremd van boeken, maar mis je soms iemand om je ervaringen daarrond te delen? Kan je je enthousiasme niet onder stoelen of banken steken? Verbreed je graag je blik en smaak in boeken? Onze leesgroepen zijn al vijf jaar voor velen net dat duwtje in de rug om je leesgenot met een stevige dosis te verhogen.

 

In vier bijeenkomsten gedurende het jaar, komen we samen rond een welbepaald boek. Voor dit vijfde seizoen gingen we op zoek naar boeken die met hun twee voeten in de wereld staan. Met "Augustus" duiken we de geschiedenis in, "Judas" onderzoekt onze plaats in de wereld en hoe we met anderen kunnen samen leven, "De H is van havik" behandelt de grootste emoties die een mens kan ervaren, en in "De kozakkentuin" gaat het over een van de grootste schrijvers aller tijden: Fjodor Dostojevski.

 

Joris Barbier zorgt voor de begeleiding van de leesgroepen en biedt een basis om het gesprek op gang te krijgen. Aan u om er verder op in te gaan. We waken erover dat iedereen aan het woord komt en de gezellige sfeer van ons salon maakt dat iedereen zich thuisvoelt. Verder zorgen een kop koffie of een glaasje wijn voor de rest!

Om een goed gesprek op gang te krijgen en iedereen aan bod te laten komen, organiseren we ons in drie groepen met een maximum van 15 deelnemers per groep. Je kan kiezen voor de leesgroepen op dinsdagmiddag, woensdagavond of de donderdagmiddag. We raden aan om een vaste groep te volgen.

Onze selectie titels voor het komende leesjaar en de data van de leesgroepen vindt u hieronder. We hopen jullie hiermee opnieuw heel wat leesplezier te bezorgen. De sfeer in onze leesgroepen zit er wel degelijk goed in, mede dankzij de waardevolle input uit de groep!

 

Met hartelijke groet,

Joris Barbier

De Reyghere boekhandel

 
 
  Boek op het menu

Dinsdagmiddag

Start: 14u

(volzet)

Woensdagavond

Start: 20u00

(volzet)

Donderdagmiddag

Start: 14u

(nog enkele plaatsen)

 
           
 

John Williams
- "Augustus" (Lebowski)

- Meer informatie

27 september 28 september 22 september  
 
 

Amos Oz
- "Judas" (De Bezige Bij)

- Meer informatie

22 november 23 november 17 november  
 
 

Helen Macdonald
- "De H is van havik" (De Bezige Bij)

- Meer informatie

31 januari 1 februari 12 januari  
 
 

Jan Brokken
- "De kozakkentuin" (Atlas Contact)

- Meer informatie

28 maart 29 maart 9 maart  
 
 
         
 
 
 

Inschrijvingen

 
 
 

Voor dit jaar zijn al onze leesgroepen volzet.

 
 
 

Cultuurreis naar Rome

 
 
 

Sinds vorig jaar zijn uit onze leesgroepen ook onze cultuurreizen gegroeid. Op vraag van een aantal leden werd na lezing van La Superba van Ilja Leonard Pfeijffer een reis naar Genua geörganiseerd. Ook wij hadden zo de smaak te pakken. Zo gaan we ook dit jaar met een van de gelezen boeken aan de slag.

 

 

Na "La Superba" bracht ook "Augustus" van John Williams ons de nodige inspiratie. Daarom plannen we in november 2017 een meerdaags reisje naar Rome, waarbij we vooral aandacht zullen hebben voor de plekken waar keizer Augustus zijn invloed heeft gehad, of waar hij zijn leven leidde.

 

Meer informatie over deze cultuurreis volgt binnenkort op onze website of kunt u bekomen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.