Sedert enkele jaren is 12 december de jaarlijkse hoogdag van de onafhankelijke boekhandel. De boekhandels die zich verenigden in Confituur doen dan nog meer moeite dan anders om gezelligheid troef te laten zijn en hun sterktes te laten spreken.

 

Traditioneel hoort daar ook een geschenk bij en dit jaar schreef niemand minder dan internationale topper Stefan Hertmans het verhaal dat u bij aankoop van een boek kunt krijgen. Maar een boekhandel hebben is veel meer dan de deur openzetten en wachten tot de lezers komen.

 

We gaan er al jaren prat op om een ontmoetingsplaats te zijn, om literatuur te laten leven en om auteurs waar we in geloven kansen te geven. Daarom organiseren we een hele week lang allerhande activiteiten. Boekvoorstellingen, signeersessies en een historische wandeling rond De Reyghere in Brugge. 

 

Een boekenhart heeft vanalles te wensen, maar een goeie boekhandel in de buurt, dat biedt nu eenmaal een bron van kleine en grote gelukjes. 

 

We vieren deze dag graag samen met u!

 
 
 

Geschenkboek Stefan Hertmans + signeersessie

Elk jaar schrijft een vooraanstaand auteur voor de Dag van de Onafhankelijke Boekhandel een verhaal dat in boekvorm wordt uitgedeeld aan de bezoekers van de boekhandels. Vorige jaren kregen we originele verhalen te lezen van Marc Didden, Geert en Judith Vanistendael, Michiel Hendryckx, Annelies Verbeke en Peter Terrin.
 
In ons zesde jaar vroegen we klasse-auteur Stefan Hertmans om zijn pen de vrijheid te geven. Hij schreef het verhaal "De blinde stoker van de hamam van Fez". In deze kleine parabel neemt Stefan Hertmans de lezer mee naar Marokko, waar hij in het badhuis van Fez de blinde vuurstoker bezoekt. Het werd een een tintelende vertelling over de erotiek van de verbeelding.
 
Dit boekje krijgt u vanaf dinsdag 12 december gratis bij aankoop van €17,50 aan boeken.
De oplage is beperkt, dus wees er tijdig bij!
 
 
 

Een hele week vol activiteiten

Om deze dag extra in de kijker te zetten hebben we onze favoriete en meest opmerkelijke auteurs uitgenodigd. We organiseren van 10 tot 17 december de hele week lang literaire salons, signeersessies en meer!
 
Omdat deze dag in het teken staat van de boekhandel beginnen we de feestweek met een historische wandeling. Als boekhandel met een geschiedenis die bijna 130 jaar doorloopt verzamelden we een aantal interessante feiten in Brugge die aan De Reyghere verbonden zijn.
 
Ons programma wordt alweer opgeluisterd door klinkende namen. Marcel Möring en Delphine Lecompte komen hun nieuwste werk voorstellen, Stefan Hertmans signeert zijn geschenkboek - maar uiteraard ook uw andere boeken - én Bert Gevaert zal zijn boek Bloedstollend Brugge van handtekeningen voorzien.

 
 
         

 

10
dec

      Historische wandeling - De Reyghere in Brugge
Vier de onafhankelijke boekhandel tijdens een culturele wandeling door de stad
   
     

Tijdens de week van de onafhankelijke boekhandel duiken we in de geschiedenis van onze boekhandel. We gaan op stap door de stad en staan stil bij enkele belangrijke adressen uit onze 130-jarige geschiedenis.


Meer informatie...

 

 

12
dec

      Marcel Möring
Geliefd auteur op bezoek tijdens dag van de onafhankelijke boekhandel
   
     

Op de dag van de onafhankelijke boekhandel geven we het woord de auteur van een van onze favoriete boeken van het jaar. In 'Eden' volgen we de zwervende Niekas en de psychiater Mendel in twee parallelle verhaallijnen die in uitzonderlijk proza zijn neergeschreven. Een avond waar we reikhalzend naar uit kijken.


Meer informatie...

 

 

14
dec

      Delphine Lecompte presenteert Western
Ontrafel de cowboy binnenin jezelf
   
     

Delphine Lecompte brengt een performance vertrekkende vanuit haar nieuwe dichtbundel en gaat met Jooris Van Hulle in gesprek om enkele sluiers over haar werk op te lichten.


Meer informatie...

 

 

16
dec

      Stefan Hertmans signeert
De blinde stoker van de hamam van Fez
   
     

Voor de dag van de onafhankelijke boekhandel op 12 december schreef Stefan Hertmans een prachtig geschenkboek. Voor die gelegenheid komt hij in onze boekhandel sigeren op 16/12!


Meer informatie...

 

 

17
dec

      Bert Gevaert signeert
Bloedstollend Brugge
   
     
In ‘Bloedstollend Brugge’ wentelt Gevaert zich in de lugubere kant van Brugge. Hij verzamelde duistere verhalen over marteling, hekserij, monsters en meer die zich in Brugge afspeelden. Hij signeert op 17 december in onze boekhandel.


Meer informatie...