We vernieuwen, ook online!

Momenteel wordt achter de schermen gewerkt aan een nieuwe website met meer aandacht voor gebruiksgemak, volledigere informatie en een complete opknapbeurt. In afwachting daarvan wordt de huidige website tijdelijk niet meer geüpdatet. In tussentijd kan je de activiteiten van de boekhandel blijven opvolgen via onze nieuwsbrief - inschrijven kan hieronder - en op Facebook via deze link.

 

Dank voor uw begrip en geduld.
Thomas Barbier, Yvonne Steinberger
En het team van boekhandel De Reyghere

 

 
 
 

Beste boekenliefhebber,

 

Vorig jaar mochten we met plaatsvervangende trots de lancering van "Medieval Bruges" aankondigen. Jan Dumolyn en een collectief academici bogen zich tien jaar lang over diverse aspecten van Brugge tijdens de middeleeuwen. Een huzarenwerk dat wereldwijd weerklank kreeg. Sinds de uitgave van dit stevige, Engelse werk was de vraag naar een vertaling groot. Eindelijk is het dan ook zover. Begin oktober komt er eindelijk een Nederlandse uitgave van "Brugge, een middeleeuwse metropool" voor het grote publiek.

 

Nooit eerder verscheen er zo’n een volledige geschiedenis van Brugge. In de middeleeuwen was Brugge een krachtige, levendige en verleidelijke plek die zich in het hart van de economische macht in Europa nestelde. Ze verbond de handel van de Middellandse Zee met die van het Noorden. Tegen het einde van de vijftiende eeuw heerste er een ongekende creativiteit met een bloeiende luxe-industrie: lederwaren, bont, verluchte manuscripten, wandtapijten, goudsmederijen, incunabelen en beroemde schilderijen voerden als label ‘gemaakt in Brugge’.

 

Jan Dumolyn en Andrew Brown brachten voor dit ambitieuze boek 24 auteurs uit binnen- en buitenland bijeen, allemaal specialisten binnen hun specifieke vakgebied. Ze tonen hoe complex de middeleeuwse samenleving was geordend. Ze focussen daarbij niet alleen op Brugge en de brede landelijke omgeving, maar vergelijken de ontwikkelingen in Brugge met steden als Genua, Venetië, Parijs en Londen. Alle afbeeldingen in dit boek komen uit Brugse musea, bibliotheken of archieven. Brugge, een middeleeuwse metropool 850-1550 toont een schatkamer vol kostbaarheden.

 
 

Activiteiten met Jan Dumolyn

Om de vertaling van deze belangrijke uitgave in de verf te zetten organiseren we samen met onze partners een aantal activiteiten met Jan Dumolyn.

 

Vóór de officiële lancering van het boek, komt Dumolyn in onze boekhandel signeren. In samenwerking met Vormingplus voorzien we een reeks boeiende avonden waarin we in beperkte groep diep ingaan op het werk van Dumolyn en collegae. Een toegankelijkere lezing organiseren we samen met Masereelfonds in Snuffel eind november. We zetten hieronder alles netjes op een rijtje!

 

We kijken er zelf met enthousiasme naar uit en wensen u alvast veel leesplezier.

Thomas Barbier, Yvonne Steinberger

En het team van De Reyghere

 
 
         

 

 

Brugge, een middeleeuwse metropool

 
 
 

Brugge, een middeleeuwse metropool - 850-1550

Jan Dumolyn, Andrew Brown e.a.

Sterck & De Vreese

Oktober 2019

€ 49,99

 
 
 
Wij brengen je op de hoogte zodra je exemplaar klaarligt.

 
         

 

 

Activiteiten rond onze middeleewse metropool

 
 
 

Signeersessie ter lancering van het boek

Op 9 oktober wordt "Brugge, een middeleeuwse metropool" officieel voorgesteld in het stadhuis van Brugge. We maken ons dan ook op voor een historisch moment in onze stad. Om dat extra te vieren komt Jan Dumolyn - vóór de voorstelling - zijn boek signeren in onze boekhandel. 

 

 

Wanneer? Woensdag 9 oktober

Tijdstip? Van 15.00 tot 16.00 uur

Waar? De Reyghere boekhandel

 

 
 
 

Lezingenreeks in ons salon

Vormingplus en Jan Dumolyn sloegen de handen in elkaar om voor een kleine groep een reeks intensieve lezingen te organiseren uitgaande van Dumolyn's nieuwe boek. In ons salon krijg je in drie bijeenkomsten op maandagavond een stevige biografie van het middeleeuwse Brugge.

 

Wanneer? Maandagen 7, 14 en 21 oktober

Tijdstip? Van 19.30 tot 22.00 uur

Waar? De Reyghere salon

Inkom? € 40,- voor de reeks

 

Inschrijven via Vormingplus

 

Deze reeks is reeds volzet!

 
 
 

Lezing i.s.m. Masereelfonds

Samen met Masereelfonds nodigden we Jan Dumolyn uit om voor een groter publiek een in vogelvlucht door zijn oeuvre te gaan in een boeiende en dynamische lezing. 

 

Wanneer? Woensdag 27 november

Tijdstip? Vanaf 20.00 uur

Waar? Snuffel concertzaal

Inkom? € 5,- / Leden Masereelfonds € 3,-

 

Inschrijven via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.