Turijn - de pracht van het huis van Savoye

 

04 - 08 april

2020

 
             
   

TORINO, ooit hoofdstad van het hertogdom Savoye, later hoofdstad van het koninkrijk Piëmonte, eerste hoofdstad van het Verenigd Italië, nog later hoofdstad van Fiat en de Agnelli’s, “Torino ligt in de mooiste natuurlijke omgeving ter wereld” (Le Corbusier)

 

Met dergelijke referenties kan het niet anders of Turijn, van nature reeds gezegend met de schitterende achtergrond van besneeuwde Alpentoppen, is een elegante stad.

 
 
 

De militaire traditie van de Savoyes gaven de stad haar strak karakter: een geometrisch stratenpatroon, gelijkmatige bogengalerijen, perfect evenwichtige barokke kerken en paleizen. Een stad die kan bogen op uitzonderlijke musea, met o.a. Vlaamse primitieven, en het belangrijkste Egyptologisch museum ter wereld. In Turijn proeft u lekkernijen in de prachtige Art-Nouveau cafés, met lambriseringen, marmer en luchters. De hoofdstad van Piemonte, waar het “slowfood” (1986) is ontstaan, produceert een kanjer van een wijnsoort: de Barolo en de Barbaresco. Een stad om te ontdekken!

 

Deze reis leidt u langs de prachtige bezienswaardigheden van Piëmont en doorheen UNESCO beschermd erfgoed. Ontdek de rijke geschiedenis van Piëmonte!

 

Hoogtepunten van deze vijfdaagse zijn het uniek en ongekend kunstpatrimonium, de prachtige paleizen, het Egyptisch museum en de rijkdom aan primitieven uit de schilderkunst: Van Eyck, Memling, van der Weyden, ...

 

   
             
 

Het volledige programma en inschrijvingsformulier vindt u in onze reisboekhandel. Of neem contact op via

http://www.asteriaexpeditions.be/