Genua - la Superba

 

23 - 26 augustus

2018

 
             
   
Tijdens deze intense cultuurreis ontdekken we de ”minder bekende” stad Genua, met haar prachtige monumenten en kunstschatten van wereldniveau (Unesco Werelderfgoed). Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer noemt ze terecht “La Superba”.
 
- Het middeleeuwse Genua, ooit de rijkste Italiaanse havenstad,
- Het maritieme Genua, nog steeds de grootste Italiaanse havenstad,
- Het majestueuze Genua met een uniek paleizencomplex in de Strada Nuova,
- Het mysterieuze Genua met een wirwar van ongeschonden, middeleeuwse steegjes,
- Het rijke Genua met een overvloed aan kunstschatten in de palazzi,
- Het religieuze Genua met haar unieke kerken,
- Het sympatieke Genua, waar het ’s avonds gezellig kuieren is in piepkleine wijnbars.
 
 
 
Genua, geprangd tussen de zee en bergen, heeft het grootste middeleeuwse centrum van Europa, gelegen op de steile heuvels achter de haven. Het is een doolhof van kleine en vaak donkere caruggi of kasseisteegjes. Auto's kunnen er niet in, zo smal zijn ze. Een stadsplan helpt hier niet echt. Loop gewoon verloren, want plots sta je voor een mooi plein, een gotische of barokke kerk, of een indrukwekkend palazzo. De belangrijkste winkelstraat is de Via XX Settembre, waar we logeren in het hotel Bristol Palace****.
 
Tijdens deze reis wordt U ondergedompeld in een rijke mengeling van rijke Italiaanse kunst, middeleeuwse straten en pleinen, fiere kerken en Palazzi. U zal in de muzikale sfeer raken door het bezoek aan de Palazzo Tursi (Guarneri viool van de Genuese componist N. Paganini…).
   
             
 

Het volledige programma en het inschrijvingsformulier kunt u als PDF-bestand downloaden via onderstaande link

Genua_programma_08-2018.pdf

 

 

 

Rome - In de voetsporen van Augustus

 

van 31 oktober

tot 4 november

2018

 
             
   
Na het lezen van de brievenroman ‘Augustus’ van John Williams doen we opnieuw ‘Het ROME VAN KEIZER AUGUSTUS’ aan. De eeuwige stad blijft ons verder verleiden. Onze uitstekende Rome-kenner Wouter Delaere zal ons opnieuw laten meegenieten van zoveel meer dan we al dachten te kennen . Het ongemeen interessante programma, de locatie van ons hotel, de keuze van de eettentjes : alles is er om er opnieuw een  vijfdaagse voor de fijnproevers van te maken.
 
 
 
De geschiedenis van Rome valt nog steeds te lezen in haar straten. We wandelen dan ook langs de wegen waar de Romeinse keizers zich begaven, we stappen onder meer tussen het auditorium van Mecenas via de Palatijn - de residentie van Augustus - naar het Capitolinum. Het imposante standbeeld van Augustus aan Palazzo Massimo alle Terme kan uiteraard niet ontbreken, alsook een bezoek aan de beroemdste kapel ter wereld, de Sixtijnse kapel.
 
Naast het klassieke Rome, hebben we ook aandacht voor het hedendaagse tijdens een bezoek aan het Maxxi, de tempel voor hedendaagse kunst ontworpen door Zaha Hadid.
   
             
 

Het volledige programma en het inschrijvingsformulier kunt u als PDF-bestand downloaden via onderstaande link

Rome_programma_10-2018.pdf