Passies van het brein

Terug
Waarom zondigen zo verleidelijk is
€ 11,99
Verschenen op 01-01-2010
Druk : 1
Bindwijze : Ingenaaid boek
Pagina's 224
Uitgeverij : Bert Bakker
ISBN / EAN : 9789035132238

Boek in de winkel kopen

De Reyghere Boekhandel - Niet beschikbaar
Boekenoutlet - Niet beschikbaar
Beschrijving
Hoe komt het toch dat het soms zo moeilijk is om het zondigen te laten? Dat we geen weerstand kunnen bieden aan bepaalde krachten? We eten en drinken bijvoorbeeld te veel, bedriegen onze partners, blijven passief bij het leed van anderen, laten ons meevoeren door hebzucht, of halen met liefde een ander onderuit. Waarom blijven we ons, tegen beter weten in, bezondigen aan dit soort gedrag?
In Passies van het brein beschrijft Margriet Sitskoorn aan de hand van intrigerende verhalen, fascinerende wetenschappelijke bevindingen en controversiële dilemma's hoe de zeven zonden zijn verankerd in ons brein. Hoe zij ons sturen, doen struikelen, laten vallen en vervolgens aanzetten tot weer doorgaan. Onderwerpen als verslaving, asociaal gedrag, manipulatie, pijn en macht, maar ook genot, motivatie, empathie en wijsheid passeren de revue. Al lezende wordt duidelijk dat onze zonden niet voor niets zo krachtig zijn en dat ze zelfs iets van een deugd in zich dragen. Gaandeweg wordt onthuld waarom zondigen zo verleidelijk is.

Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Ze verricht onderzoek naar de relatie tussen hersenen en gedrag. Naast haar wetenschappelijke werk schrijft ze columns voor verschillende populairwetenschappelijke bladen en werkt ze mee aan diverse televisieprogramma's. Eerder verschenen van haar hand de boeken Het maakbare brein en Lang leven de hersenen.
Detail product
Door (auteur) : Margriet Sitskoorn
Taal : Nederlands
Gewicht : 303 gr | Hoogte : 200 mm | Breedte : 125 mm | Dikte : 21 mm